zondag 22 juni 2008

Volle Maan vraagt om een feestje

Bevinden ons nu in het prachtige Zuid West Thailand.. waar dus eigenlijk helemaal niks te doen is. We waren eigenlijk van plan een leuke eilandentour te doen, maar helaas regent het net iets te veel. Regenseizoen maakt eindelijk zijn naam waar.

Zijn na Koh Phangan naar Krabi gegaan, omdat we denken dat de eilanden rond het Full Moon strand net iets te toeristisch zijn. Wat blijkt is dat hier eigenlijk geen hond op straat loopt en dat was niet echt de bedoeling. Hebben besloten morgen terug naar Bangkok te rijden om daar de trein richting Chiang Mai te pakken. Ik vind het zuiden erg leuk, maar toch zou ik er niet al te lang kunnen blijven. Ik mis toch het culturele aspect in dit gedeelte van het land en hoop in het noorden meer geluk te hebben.

Koh Phangan is eigenlijk precies dat wat je verwacht van een party-eiland: Overal resorts, barretjes en een gigantisch strand waar iedereen later op de avond helemaal los kan gaan. De map ziet er veelbelovend uit; om de zoveel kilometers zijn er watervallen en jungletours... Maar helaas zien zij een klein stroompje water dat van wat rotsen afglijdt als een benoemswaardige waterval.
Toch uitstekend naar mijn zin gehad, twee scooters gehuurd en zo het eiland onveilig gemaakt. Je moet wel extra uitkijken op je brommertje: gezien de slechte wegen, maar ook omdat menig bestuurder zich te goed heeft gedaan aan de gevreesde "buckets".

Het strand was 's avonds eigenlijk altijd wel druk, maar op het volle maan feest was het een beetje te veel van het goede. Je kon amper een voet op het strand zetten of je zat al onder de bodypaint. Wel heel gezellig en je raakt iedereen in twee tellen kwijt.
Leuke tijd gehad, maar nu weer verder met het daadwerkelijke reizen. Het is wel een raar idee dat ik binnenkort weer naar Nederland vlieg, heb uiteraard nog steeds geen zin.

Het gaat ons goed! (behalve dan gisteravond, wat een drama wedstrijd)

1 opmerking:

Eric Hennekam zei

Tip: ga naar het eiland Koh Racha.
1x per week gaat er een boot naar toe.
Mooiste eiland wat ik ooit gezien heb.